Wednesday, 31 July 2013

Friday, 26 July 2013

Posto~~posto!!!!



Dinggg! dONGggg!!

As-salam~ hello uolss... Hari nie punya entry wid nak pos pasal psoto-posto hehehe... Ok sebagai mana yang korang tahu sebulan yang lepas atau  berapa hari yang lepas tamat sudah GA santai kad raya by F&W Tahniah pada pemenang.... yang tak berjaya janganlah putus asa k... ^_^
Seronoknya dapat kad raya.. teringat zaman dulu2 sibuk mengepos kad raya.
FARISAH & WID sape pulak nak bagi kad raya ne hehehe.. (just kidding)

Pemenang jugak telah diumukan pada 22.07.2013 klik WINNER untuk buat semakan pada yang masih belum tuntut hadiah.. takut korang terlupa de join GA kami nie...

51pemenang telah pun berjaya dicari yang berjaya so pada korang yang ada join GA kami dan masih ada yang belum tuntut hadiah tu.. Boleh segara tuntu dengan wid ye... @e-mail kan detail di
wahidahramlan@hotmail.com
wid akan balas e-mail untuk pastikan yang wid dh terima e-mail  dri awak2 semua dan akan mengepos kad raya Limited Edition yang korang menang dari FARISAH & WID tu ye..:D

Tempoh tuntutan sehingga 07.08.2013


Pat-pat nya2 siapa cepat.. cepatlah dapat kad raya nya ea~~^_^v

Giveaway Meriahkan Syawal by Mohd Zuhri

http://www.mohdzuhri.com/2013/07/giveaway-meriahkan-syawal-by-mohd-zuhri.html


Klik SINI untuk Join Giveaway Meriahkan Syawal By Mohd Zuhari

TAMAN : 06.08.02013


segmen yang bertajuk simple giler


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!

Thursday, 25 July 2013

Tuesday, 23 July 2013

Tamat sudah GA Santai KAD RAYA by F&W...




Alhamdulillah 

Tamat sudah GA santai kad raya by F&W
Ssemua pemenang dh diumumkan
bagi yang berjaya TAHNIAH!!!^_^

kLIK WINNER SEMAK NAMA ANDA....

Claim KAD RAYA anda dengan wid ye....

TAMAT!!!

Hai semua wid and partner ada buat Santai Giveaway Kad Raya 2013 dan ini jugak adalah first time wid nya GA  korang semua di jemput untuk join ye.... Sila-sila kan tak perlu bayar pape hanya join saje  :D TERIMA KASIH!!




                    Klik  SINI untuk  join Santai GiveAway Kad Raya By Farisha & Wid

Wednesday, 17 July 2013

"Give Away BUFDAY GURL By "YANA KHAI"

http://2.bp.blogspot.com/-sxjvtHzGWfc/UeVpZKLQmwI/AAAAAAAACXY/b5CRWALArb0/s320/GA+YANA.JPG

KliK SINI Untuk Join

" SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .

CARA - CARA NAK JOIN

  1. Follow blog CIK FIE
  2. Like fanpage CIK FIE  
  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "
  4. Copy coding entri  yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri 
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini


Tuesday, 16 July 2013

Keracunan Makanan oh! Tidak!!!!!


As salam... hai korang hope ssemua sihat dan selamat berpuasa... ^_^
pertama sekali entry wid sempena bulan RAMADHAN ne.. Jeng jeng jeng..
wid nak publish pasal FOOD POISONING >.<

3hari yang lepas wid sendiri yang terkena keracunan makanan nie gara-gara beli mee hoon soto kat bazar ramadahn wid beli sebelum nak buka tapi di sebabkan teringin nak makan buat sahur wid belila awal sampai je kat rumah wid simpan dalam peti ais.. (korang pun biasa bikin macam gini kan) ^_^

Dipendekan cerita selepas saje sahur tunggu azan subuh perut wid dah mula rasa memulas rasa nak pitam pun ada.. ingat kan sakit perut biasa macam nak buang hadas besar tapi sebaliknya wid muntah berkali-kali dan setreusanya diarrhea, Klu selepas membuang sisa-sisa perut jadi baik takpe tapi yang nie wid terpaksa tahan bisa perut dari pagi sampai lah ke hari berikutnya.. seksa ye kawan-kawan tapi baru la wid ke hospital untuk mendapatkan rawatan...


Sampai-sampai je kat ER  bukan terus jumpa doctor tapi kena tggu giliran ye... dugaan sabar menanti dan akhirnya giliran wid jupa doctor... 

p/s : Doctor menasihati supaya nasi goreng yang telah di goreng sebaik-baiknya jangan disimpan dan di panaskan semula sebab dalam nasi tulah de bakteria yang menyebabkan FOOD POISONING.. 


Kawan-kawan jadi berjaga-jaga jugak tentang pemakanan kita ye... lagi-lagi bulan puasa nie kalau tengok semua nya kita nak tak salah nak membeli kat luar tapi tengok keadaan sekeliling tempat tu kebersihan aspek utama.. wasalam

" GA Ramadhan & Birthday Wawa by Wawa Ashihara "

kLik SINI untuk Join
Thanks OWNER sebab menjemput~~~
Ucapan widII Sempena GA ramadhan & Birthday Wawa

Dengan ucapan selamat menunaikan ibadah puasa semoga amalan ibadah kita semua sepanjang bulan RAMADHAN bulan yang mulia ini di terima ALLAH s.w.t In sha ALLAH amin...
Dan ucapan untuk WAWA yang comel2 HAPPY BIRTHDAY!! sweet tak thu bape tahun awak nie ye:)... panjang umur murah rezeki semoga sukses selalu... ^_^v


Tuesday, 9 July 2013

"T-shirt I ♥ Blogging Giveaway!"


T-SHIRT I  BLOGGING GIVEAWAY!
CLICK BANNER

SANTAI GIVEAWAY KAD RAYA 2013 BY F & W

                                     SANTAI GIVEAWAY KAD RAYA 2013 BY F & W
KLIK BANNER UNTUK JOIN
 
 Bersempena dengan kedatangan Bulan Puasa dan Syawal tak lama lagi, Farisha & Wid buat julung kalinya telah bekerjasama dan bersepakat mengadakan Giveaway ini. Jemput semua memeriahkan Giveaway ini

Syarat-Syarat Penyertaan :

1) Mempunyai Blog
2) Warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia
3) Follow Blog sponsor :  INI dan INI
4) Like Fan Page Facebook sponsor :




5) Buat entry bertajuk "Santai Giveaway Kad Raya 2013 by F & W"
6) Dalam entry, nyatakan "kenapa korang nak Kad Raya dari Farisha dan Wid??
7) Copy Banner di atas & Backlinkkan ke entry ini
8) Tinggalkan link entry penyertaan di bahagian komen dibawah (bukan link blog)

--------------------------------------------
Sebanyak 50 pemenang bertuah di cari!!
Cabutan menggunakan random.org

Hadiah:

 Coklat Oreo & Kad Raya Customized Limited Edition
***Klik gambar kotak hadiah untuk lihat hadiah**
-------------------------------------------------------------

Tarikh Mula : 24.06.2013 hingga 21.07.2013
Pengumuman Pemenang : 22.07.2013
**Sila ambil perhatian tarikh pengumuman pemenang ini sebab kami mahukan butir-butir diri anda secepat yang mungkin bagi mengelakkan kes Penghantaran Kad Raya selepas raya**

~Terima Kasih kerana sudi Join Giveaway kami~

SYARAT TERBARU :

Like Facebook Sponsor --->> CHOCOLATE A M
dan Share mana-mana gambar Oreo yang sedap tu ^.^ 

Tu aje..Senang kan?

"Pencarian Bloglist Ramadhan By Permaisuri Chomel"


Pencarian Bloglist Ramadhan By Permaisuri Chomel | Salam Jumaat semua.. Hari ni Mieza nak lancarkan satu segmen pendek untuk mencari bloglist baru sempena Ramadhan yang bakal tiba lagi beberapa hari ni.

Terma & Syarat Penyertaan :
  • Bina satu entri bertajuk "Pencarian Bloglist Ramadhan By Permaisuri Chomel"
  • Terbuka kepada semua blogger seluruh Malaysia.
  • Update blog setiap hari. 
  • Menggunakan bahasa yang mudah difahami (Blog yang menggunakan perkataan yang pelik-pelik seperti awark, apew, sayunk, titew atau yang seangkatan dengannya tidak akan diterima masuk ke bloglist)
  • Penulisan yang matang dan tidak terlalu keanak-anakan.
  • Setiap penyertaan akan ditapis sebelum dimasukkan ke dalam bloglist.
  • Hantarkan link penyertaan ke ruangan komen entri ini sebelum atau pada 9 Julai 2013, 11:59PM


**Sila fahami Terma & Syarat sebelum menghantar sebarang link penyertaan.** 


Anda hanya perlu 'COPY' & 'PASTE' kan coding yang telah disediakan di bawah ini ke ruangan HTML entri anda untuk membuat entri.

Monday, 8 July 2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Wednesday, 3 July 2013

‘Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz