Wednesday, 26 June 2013

3Bulan bersama Product ''NOUR AIN'' alhamdulillah ^__^

.......
Ohaiyo..... hai semua haisss rasa macam dah tersangat lama tak taip entry selalu nya pos GA je ada lah hehehe... tapi hari nie len sikit tak pos GA tapi nak taip entry... al -maklumlah tengah free-free pepagi nie takde wat pe... design card pun dah make up tinggal tunggu approve dari partner wid je (Sis Farisha) ^_^v
semtara menunggu dia, wid nak menaip la entry pagi nie... hehe~....

Ok...kKkKkkkk~~ entry hari nie wid nak updated pasal product ''NOUR AIN'' yang wid pakai sekarang nie.... ha entry wid nie mungkin para gardisII je yang berminat kot nak baca (kalau sudi) hehehe.. joking^_~... ok klu korang perasaan, klu persaan lah entry wid 3Bulan yag lepas ce tekan SINI klu nak preview balik...:D.. Time wid pos entry tu baru satu hari wid mengunakan ''NOUR AIN'' masa tu muka wid memang agak teruk dengan toner muka tak sekata lepastu banyak sangt bekas2 jerawat so kalau pergi office tak bertepek dengan compact powder .. mmmmmm~~~ memang lah tak payah cakap muka macam tak sudah... =.=...

TAPI!!!!!! ha jeng jeng jeng! suprice suprice.... lepas tiga bulan wid guna ''NOUR AIN'' nie alhamdulillah kulit muka wid lebih baik dari before.. toner muka dah sekata bekas2 jerawat suma ilang.. tapi klu jerawat tu bohonglah klu tak tumbuh kan >.< perempuan dan pearl mana leh pisahkan... Tapi tak semua orang serasi dengan ''NOUR AIN '' walaupun dia kata serasi dengan semua jenis kulit haissss=.=.... 

 Set ''NOUR AIN'' harga sangat berpatutan... dia de set kecik and besar 
 Bauty Soap,Night Cream, Day Cream and toner... pemakaian 2kali sehari.. wid kadang2 hanya pakai sabun, toner and cream saje pun dah ok^_^
 Serum boleh pakai bila-bila masa sebab vit-C untuk kulit... mulakan dengan bismillah dan selawat sebelum pakai... in sha ALLAH ^_^.. serum ''NOUR AIN'' nie botol agak kecik dan cepat habis.. kulit memang tersangat fresh dan rasa  halus je bila pakai serum nie...^_^


wid takde pic before yang ada hanya after saje tapi takpelah wid share jugak dengan korang semua ea :D


Day Cream & lens saje hari-hari wid sekarang nie pergi office jimat compact powder hahahaha....

Sharing is Caring....  wsalam.... :D
  

Monday, 24 June 2013

TAMAT SUDAH GA Santai kad raya by F&W....




Alhamdulillah 

Tamat sudah GA santai kad raya by F&W
Ssemua pemenang dh diumumkan
bagi yang berjaya TAHNIAH!!!^_^

kLIK WINNER SEMAK NAMA ANDA....

Claim KAD RAYA anda dengan wid ye....

TAMAT!!!

Hai semua wid and partner ada buat Santai Giveaway Kad Raya 2013 dan ini jugak adalah first time wid nya GA  korang semua di jemput untuk join ye.... Sila-sila kan tak perlu bayar pape hanya join saje  :D TERIMA KASIH!!




                    Klik  SINI untuk  join Santai GiveAway Kad Raya By Farisha & Wid

''2nd mini giveaway by Y.E.A =)''

-2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)-



Terima kasih kepada para sponsor yang baik hati :

Hadiah Menarik untuk Giveaway kali ini :
  • 1 set barangan Angry bird *Sponsor by Elma
    (1 porch beg + 3 mini Angry bird : putih , hitam , merah )
  • Cute Mini Accessories *Sponsor by Elma
    ( 2 hairclips + 5 mini brooch )
  • The Bride Teddy Bear with cute wedding dress *Sponsor by Elma
  • T-shirt Converse *Sponsor by Elma
    ( Saiz L )
  • Topup RM5 x 2 *Sponsor by Elma
  • 1 Note Book *Sponsor by Syara
  • 1 Satin Abstract Shawl *Sponsor by Fie-Lieyya Dreams Online Shop
  • 1 Skirt Stylista *Sponsor by Nur Be'lla Collection
  • Baucer belian RM8 x 2 *Sponsor by Kedai Cetak Cenderahati NZ Harmoni
  • Badge design nama sendiri x 10 *Sponsor by Pretty Little Badges
  • 1 Twinniey Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
  • 1 Cutty Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
  • Tasbih digital x 4 *Sponsor by Kedai Serbaneka Kelantan
  • Baucer belian RM5 x 3 *Sponsor by ShawlsToLove
  • Felt Bookmark x 2 *Sponsor by Cik Mun
  • Shawl Cotton/Chiffon x 2 *Sponsor by LUV hijab
  • Baucer belian RM8 x 5 *Sponsor by Xara Xandra Boutique
  • Rasha Chiffon Shawl x 3 *Sponsor by My Bawal Project
  • Bloglist x 3 di blog Arni *Sponsor by Arni
  • Header Blog x 3 *Sponsor by Arni
  • Instant Hijab x 3 *Sponsor by Zyranee
  • Bag x 3 *Sponsor by Dressuana
  • Bloglist x 8 di blog ini *Hadiah Saguhati
GAMBAR HADIAH : SINI


62 orang pemenang dicari !

Para pemenang : 100% Random.org

Click banner to join ! =)

"first giveaway by ecah khalili"

Jom Join ramai-ramai!!!!


  http://ecahkhalili.blogspot.com/2013/06/first-giveaway-by-ecah-khalili.html

Klik SINI untuk join First giveaway by echa khalili :D

gOOD lUCK semua.... 

Friday, 21 June 2013

Yeahhh wid receive hadiah yang di menangi dari first GA wid join.....





Hai korang salam jumaah.... harap korang semua sihat sejahtera dengan keadaan cuaca yang tak berapa baik sekarang nie.... untuk kkawan yang mana daerah korang terlibat dengan jerebu jaga kesihatan ye.. banyak kan minum air..... wid pun dah terkena effect nie >.< sakit tekak... 

Ok..ok...ok.... Entry hari nie bukanlah wid nak buat pasal jerebu ke apa tapi wid nak buat entry pasal wid dah dapat hadiah dari 1st GA wid join... Thanks to diary farisha... sebenarnya stuff semalam dah sampi tapi di sebabkan rumah wid takde penghuni so tadi pagi lah baru wid collect hadiah yang wid menang ne... suka nya..... ^__^v

Wid join for suka-suka je tapi kalau dah nama rezeki kan hadiah yang wid dapat set NOUR AIN, COLLAGEN EYE MASK & SHISEIDO MASK... we~~~~~ Teruja....~_^


http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/06/pemenang-vvip-1st-big-ga-diari-sedetik.html


No bertuah wid 75... thanks to Dairy Farisha :)


Best join GA macamne... dapat mengeratkan silaturahim dan jugak dapat ramai kenalan baru.... ^_^ so korang klu de mana-mana GA yang dianjurkan kan oleh blogger join je meriahkan majlis rezezki sape yang thu kan hehehehe..... Selamat ber BW... wasalam..

Tu dia hadiah yang wid dapat... suka-suka.... leh melaram sebelum tido nanti hihi^_^



Tuesday, 18 June 2013

"Segmen Simple Topup"

http://heartyoumycrush.blogspot.com/2013/06/segmen-simple-topup.html
*click banner for join us*
Hadiah
* Topup RM3 untuk 3 pemenang *
Pemilihan Pemenang
* 100% => Random.org *

giveaway kecik-kecik





Mari join ramai-rami... meriahkan majlis ^____^v

http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/06/giveaway-kecik-kecik.html

kLIK  SINI untuk join Giveaway Kecik-Kecik :D


Monday, 17 June 2013

Happy belated father's day to my big bro, little bro and also the grates man in the world 'AYAH'

Salam isnin kekawan.... mmm macam biasa hari nie lah hari wid buat entry kongsi cerita... ok entry hari nie wid nak buat entry sempena HARI BAPA@ FATHER DAY.... semalam 16hb jun 2013 adalah hari bapa seluruh dunia semua orang menyambut nya kan...  tak kisah lah simple ke.. besar-besaran ke yang penting kita ingt kat ayah kita yang banyak berkorban masa tenaga untuk mencari sesuap nasi.. best je mesti ada yang celebrat ayah masing-masing... :)

Korang de tak yang macam wid ne... sampai terlupa nak wish happy father day dekat ayah wid.. walaupun dekat banyak kali semalam ayah call wid.. tapi wid nie betul-betul lupa yang semalam adalah hari bapa... sampailah adik wid bagithu wid..:( maaf kan saya ayah saya lupa sangat2,,, tapi bagi wid hari-hari tulah adalah hari ayah... tunggu ayah balik hari nie wid nak wish kat ayah happy father day... walapun sekadar ucapan sekurang-kurangnya dh boleh buat ayah tersenyum bahagia... lepas tu belanja ayah makan rojak mamak mesti ayah suka hehehe sebab ayah wid suka sangat makan rojak mamak bawah pokok tu..... (macam korang thu je kan) ^_^v

Ha! selain tu bukan lupa je kat ayah wid kat abg wid, adik wid pun wid lupa naK wish dorang happy father day... terlupa pulak dorang pun dah jadi 'DADDY'... apala nasib korang dapat adik dan kakak yang pelupa macam nie hehehehehe.... (peace)

Nak taip ucapan untuk ayah mesti takakan habis wid nak ucapan sebab banyak sangat-sangat pegorbanan ayah untuk wid & adik, abg.... Terima kasih ayah untuk segala-galanya.... semoga ayah di panjangkan umur murah rezeki... di rahmati ALLAH S.W,T... jasa mu tak dapat di balas dengan wang ringgit terlalu besar apa yang ayah buat untuk kami.... WE ALL LOVE U AYAH!!

Dan untuk abang & adik.... selamat hari bapa.... semoga menjadi dadday yang baik dan bertanggunjawab& role model pada anak-anak korang ameen... 

Akhir sekali.... HAPPY FATHER DAY untuk ayah-ayah, bakal ayah di luar sana ea......



Ha... nie lah ABG, ADIK & AYAH wid..... Sayang mereka sangat-sangat!!!!!

Mmmm okla sampi sini jelah ea entry wid tuk korang semua ye.... terima kasih jugak kalau ada yang sudi baca entry wid ne.... hehehe tanpa korang semua sape lah blog wid ne.. eh~~=.=... hihi.. Peace uolss... wasalam






Wednesday, 12 June 2013

SEGMEN PANTAS #1 BY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA






           Klik SINI untuk nak join SEGMEN PANTAS #1 BY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA
^_______________^v


Tuesday, 11 June 2013

Sister Yang Baik Hati





Selamat petang semua.... ha nie mesti ada yang megantok-ngtok tu kan... baik-baik jangan tersembam muka kat meja sudah la... hehehehehe :).. Rasa-rasa nak menghilangkan ngantok tu meh la meh read entry wid ne... Nampak tak pic kat bawah ne.. comel tak comel kan... KAWAI!! sekali tengok macam elyana main tarik tali tu pun de kan... tapi nie E........ bukan elyana tu... Ha mesti suspen dh kan.. ^_^

Ha kenapa dengan pic ne?.. kenapa wid wat entry pasal pic ne?... sebab wid suka  sangat-sangat nak wat entry pasal sister nie... anyway kitaorg nie kenal dalam facebook je... boleh pernah jumpa antra satu sama lain pun.. hehe :D tapi macam dh lama kenal dia sangat baik hati, wish could meet her one day in sha ALLAH walapun busy sempat jugak dia tunaikan apa yang dia janji kan.... Sebab kan itu wid sangat-sangat hargai sister ne... PALING BEST sis nie sangat sporting, friendly, kadang-kadang chat dengan dia pun wid boleh ketawa sorang-sorang agak kelakar jugak....

Ok, straight to the point~~~~ actually sis nie buat wid senyum sampai ke telinga terharu sangat-sangat hari nie... WOW!! tak kala dia busy nak wat search tuk submission dia sempat pulak tu dia buat kan satu entry untuk hennART wid... Guys although she said simple-simple sahaja but to me is EXTRAORDINARY ok.. takde sesorang pun yang sudi luangkan masa dia untuk orang lain.. bila tengah busy dengan kerja tapi sis nie SHE SO KIND!!!!!!!!

And one more thing dia jugak buat wid selalu sangat aktif dekat blog ne start dia ajak wid join GA diari sedetik farisha :D she so special dan sangat-sanagt best orangnya..



Lovely dovey she so kawaiii and adorable...... sayang macam kakak sendiri tau walapaun kita ne takde kakak :) Menumpang kasih jelah contoh nya tak gtu hehe....


Last but not list kat sini de entry yang sis ne buat tuk wid sila la sudi-sudi view walaupun untuk bbrape saat je kan... please lend me your time.... THANKS FOR VIEW!!! :)



So dh view tak entry sister ne.. simple dan sgt2 appreciated, thanks once again sebab pinjam kan sikit masa view link tadi... okla sampai sini je entry wid tuk sister yang baik hati nie...... and thanks for being my friend sister..... hope she like it pasal entry wid typing ne untuk dia..... :) Lot of love widdiah's 



Saintis Akui Cara Tidur Rasulullah Baik Untuk Kesihatan....

Bergoogle seketika wid ternmapak satu blog nie... rasa nak share ngn korng semua dari sumber copy paste wid ;)
wid cuba cari tentang waktu tido yang mencukupi untuk nampak lebih sihat... masalah wid sekarang nie eyes bag yang melampau-lampau... taruk timun 10-20minute tapi lum npk kesan.. 
so mungkin dengan article yang wid copy paste nie dpt lah membantu masalh wid ne.. IN SHA ALLAH :)



Orang dewasa memerlukan masa tidur selama enam hingga lapan jam sehari. Bagi kanak-kanak pula memerlukan masa tidur yang lebih panjang. Lain pula bagi golongan veteran yang mencapai usia emas, pola tidur mereka adalah antara empat hingga lima jam sehari.

Amalan tidur membantu untuk memberi keselesaan. Sebelum tidur pastikan diri dalam keadaan bersih dan disarankan mengambil wuduk supaya diri berasa semangat mahu tidur dan keadaan yang bersih disukai Allah.


Tidurlah di atas rusuk kanan dan menghadap kiblat. Berusahalah menjaga adab tidur, elakkan kaki bersilang atau tertiarap dan mengangkat punggung. Tutuplah aurat dan tidurlah di tempat yang terselamat daripada bahaya serta kekotoran.

Berwuduklah sebelum tidur

“Nabi melihat seorang lelaki tidur sambil meniarap, lantas beliau berkata: Inilah cara berbaring yang dibenci Allah.”(Hadis riwayat Tarmizi)

Sabda Baginda SAW bermaksud: “Apabila kamu mahu tidur ambil wuduk dulu seperti kamu mahu sembahyang, kemudian baringlah di sebelah kanan.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Jauhkan diri daripada amalan tidur dua kali pada siang hari kerana amalan itu perbuatan syaitan. Ia menyebabkan wajah jadi kusam, keruh, lembap dan mengurangkan rezeki.
Ibn Qaiyim merumuskan bahawa Nabi SAW tidak tidur dalam kekenyangan. Beliau berbaring berlapikkan bantal, mengiring ke sebelah kanan dalam keadaan berzikir kepada Allah, sehingga tidur.

Nabi Muhammad SAW suka tidur mengiring ke sebelah kanan. Baginda SAW tidur berlapikkan bantal yang sesuai dan membenci tidur secara meniarap. Ucapan memuji Allah sering diucap pada bibir.

Saintis juga mengakui kedudukan tidur Nabi Muhammad SAW itu adalah model terbaik. Ia mampu memberi kesan kepada kesihatan badan. Tidur cara Nabi Muhammad SAW mampu merehatkan badan dan menjaga kesihatan tulang leher.

Jangan tidur atas pokok

Pakar perubatan mencadangkan dua kedudukan semasa tidur, iaitu mengiring dengan meluruskan tulang belakang atau menelentang di belakang dengan muka dan badan mengadap ke atas dengan menjaga bengkokkan tulang leher.

Anak Rasulullah SAW, Fatimah pernah menemui ayahandanya untuk meminta tawanan perang sebagai pembantu rumah kerana penat melakukan tugasan rumah tangga, tetapi tidak dipenuhi Baginda.

Sebaliknya, Baginda SAW mengajarkan mereka cara lebih baik daripada itu, iaitu mengamalkan zikir pada waktu hendak tidur dengan membaca pujian bagi Allah (subhanallah sebanyak 33 kali) diikuti Alhamdulillah dan Allahuakbar.

Itu adalah cara tidur sebaiknya diamalkan sambil berzikir memohon kebaikan serta kesejahteraan daripada Allah. Cara lain ialah membaca surah digalakkan seperti al-Fatihah, ayat Kursi, tiga ‘Kul’ dan doa sebelum tidur bagi mengelak gangguan.


Cuaca OHH Cuaca~~

Salam hari selasa semua... mmmm baru hari ini wid ada peluang nak updated entry memandgkan semalam keadaan wid tak berapa sihat demam+selasama+batu untuk bebrapa hari nie....

Jadi terlintas pulak na pos entry pasal cuaca nie yelah sharing is caring kan.... :)

Cuaca sekarang nie tak menentu kejap hujan sekejap sejuk kan... nak-nak kalau kita nie yang berkerja dalam air-con... senang dan mudah sangat lah nak demam nie >.<

Kalau yang berkerja di luar yang terpaksa berjemur bawah panas terik matahari di nasihatkan supaya janganlah mandi ke basah kan muka dalam keadaan kita tengah berpeluh sebab dari situ lah senang kita mudah sakit...

Selain itu jugak perbanyakan minum air suam atau mineral water sebab air putih nie bagus sangat untuk sistem imuni badan. 

AWAS! minuman sejuk terutaman ais tak bagus untuk badan ketika cuaca panas... memanglah nampak sedap kan lega je minum tapi effect dalam badan dan jugak akan terasa terlalu cepat haus...

wid jugak salah seorang yang tak boleh berjauhan dengan minuman sejuk ne... tapi telah di nasihati oleh doctor agar berhenti terus dari minuman yang sejuk terutaman sekali bercabornat... >.< tapi sebab kan kedegilan nie wid tak peduli pun apa cakap doctor 

''SAKIT ADALAH PENGHAPUS DOSA-DOSA KECIL''



Air putih/ mineral water sekurang-kurang nya 8gelas sehari..

Air sejuk/ sky juice... bukanlah tak bagus untuk di minum ada kebaikan dan keburukan.. paling bagus amalkan peminuman air suam untuk kesihatan tubuh badan :)

Sampai sini jelah wid dapat share dengan korang.. ini sekadar pegetahuan wid jelah wid pos entry ni.. kalau de rasa yang tak betul tu boleh la comment bagi pendapat.. sama-sama menambahkan ilmu pegetahuan la kata kan.. ye dak! ^_^

So happy reading.... wsalam !



Thursday, 6 June 2013

wow!!! Wid Follower yg ke 600... Siap add Entry lagi tu... Thanks MIERA :)


ASsalam... hai korang semua.... pertama sekali wid nak tahu korang sihat ke tak hari nie... harap sihat la ye... hari baik bulan baik hari nie jugak sempena israk & mikraj.. Happy nya wid bila de follow satu blog ne tetiba wid dapat e-mal dia kata wid Follower yang ke 600 oh wow! ^__^

Yang paling best dia siap buat entry lagi ajak ramai2 follow blog wid... thanks ... sy suka sangat-sangat... tiba-tiba wid terlintas kat kepala otak wid ne tak rugi buat blog nie.. sebab kita dapat kenalan baru dan blog nie jugak sangat-sangat menarik.. untuk masa lapang kan.. jadi kawan-kawan wid kat luar sana tu kalau korang rasa bosan dengan aktiviti sekarang nie asik facebook,twitter,myspace ke dan lain-lain kot-kot2 nak ada benda baru nak di buat ke share apa-apa ke.. rasa nya blog nie sesuai sangat lah kan..... lalalala~~~

Wid pun bukan la dah lama sangat join blog ne baru-baru je jugak rajin dengan benda-benda nie.. hihihi.. jadi korang tggu apa lagi cepat la buat blog masing2..

kat bawah ne ada link yang mana wid adalah follower ke 600 dia... sila la click klu sudi :)


http://mastrixia.blogspot.com/2013/06/selamat-datang-follower-600.html

Tuesday, 4 June 2013

Minggu Malas saya mai dah.....

hai kekawan.... takde new updated... sebab saya dh jadi macam ne... bahahahahaha... >.<




Untuk sementara waktu.... kerana mood melayang entah ke mana.... mmmm