Thursday, 30 May 2013

KENAPA MENGAPA LELAKI CEMBURU... BEST KE?

Hola.. hai guy hari nie wid nak sahre la sikit pasal LELAKI KUAT CEMBURU ne.... mmm ramai orang-orang dekat luar sana especially LELAKI dorang akan kata tanda LELAKI CEMBURU ne sebab doarng sayang terlalu sayang dekat girlfriend dorang... BETUL TAK? mesti lelaki akan jawab macam gitu... memang tak di nafikan pun.. 

Tapi kalu ''PEREMPUAN'' mesti dia akan kata cemburu buta tak tentu pasal... tak salah si LELAKI ne nak cemburu tapi biar la kena pada tempat nya mestilah ada sebab-sebab nya jangan nak terus melulu je cemburu... mmmmmm.

Kalau pasangan kita cemburu mestila best kan sebab tu menujukan dia betul sayang kita... tapi masalah nya sekarang ne kalau cemburu tak kena tempat... macamne tu.....???????^_^... pikir-pikir lah..

Mmmm nak mintak pendapat kat kaum adam.. de yang boleh jawab ada yang tahla tak thu naK cakap apa...

SMILE ALWAYSSSS :)




Monday, 27 May 2013

Majlis persanding dan pernikahan lovely cousin brother&sister... Congratulation.. 24th&25th may 2013

Rasa sekejap je masa berlalu kan.. hari ini balik dah seperti biasa ke dunia kerja.. rasa seronok je mggu lepas berkumpul bersama kelurga sepupu sedara mara... tak sadar masa berlalu dengan panttas nya...
ok hari nie wid nak updated blog la tengah-tengah free nie before tak sempat dan malas nak updated..
Pada 24 mei 2013 selamat la kakak sepupu wid merangkap kakak wid jugak yang mana wid sangt2 rapat dengan dia akhirnya di ijab kabul kan dengan pasangan nya along(syidi) oleh ayahnda tersayang kadi Tn.Hj.hamdi pakcik wid jugak ;).. sedih rasa tapi dalam kesedihaan tu wid happy sangat wid doakan semoga korang kekal sehingga akhir ke jannah ameen....

Congratulation sister dan selamat pengantin baru semoga kekal hingga ke jannah.. your the best cousin sister i have, macam tak percaya je dia dh kawen.. teringan zaman kecik2 hingga besar sama-sama men pondok-pondok.. lepas tu kita kerja sama-sama wid habis spm.. sangat kelakar kalau ingt balik. Sekarang ne bertukar dah status.. your're so adroble and beautiful sister..


Alhamdulillah semua nya berjalan dengan penuh berkat nya... ameen:)

Lepas dah dia now ne tinggal wid dan sepupu kembar widsorg ne.. hahahaha kitaorg ne memang tak boleh la nak cakap bila... siap la tunggu soalan cepu cemas dari sedara mara kan.. soalan yang akan tak putus-putus di dengar BILA LAGI???ha.. tu dia...

Ini lah dia cousin wid2... kitaorg tua setahun je antra wid dan dia tak thula sape yang lepas dulu ne hehehe majlis hari tu sangat meriah and happening walaupun agak terkalam kabut sikit tapi still maintain sebab de dua pegantin masa tu.. abg sepupu wid..


Congratulation to both of you... yang very sporting and happening....

Ada banyak gambar tapi kalau wid nak sahre kat sini memang tak habis lah wid updated ne boleh buat novel.. apa-apa pun dengan majlis macam ni meratkan lagi silaturahim antara kekeluargan dan sedara mara.. yelah sbuk berkerja stress bila skali skala berkumpul macam ne semua nya kita lupa kan sebab happy sangat  bila dah gathering... sampai sini jelah soset soset wid tuk hari nie... Thanks sudi menjengah ke blog wid... hari nie.. salam :)












Thursday, 23 May 2013

1ST BIG GIVEAWAY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA

*
Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor


WEEWEENNIE (follow guna Button, bukan Widget) 


Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*